Popis
Čakankový sirup sa vyrába z koreňa čakanky. Z tejto zaujímavej suroviny sa získava rozpustná vláknina inulín. Sirup je prirodzene bezlepkový a vďaka vysokému obsahu vlákniny je úplne jedinečným sladidlom. Dá sa používať priamo k sladeniu pokrmov a nápojov (výborný je do čaju a kávy) alebo ho môžete využiť ako zdravšiu náhradu cukru pri pečení. Vynikajúci je na dosladenie raňajkovej kaše alebo na preliatie palaciniek či lievancov.
Tipy na použitie sirupu:
- domáca zmrzlina
- ovocné želé z agaru
- tofu krém, puding
- domáce rastlinné mlieka
- sušienky, bábovky, koláče, muffiny...
- domáce limonády, ľadový čaj, smoothies
- marmelády, džemy
Zloženie
Tekutá čakanková vláknina. Môže obsahovať glutén.Skladovanie
Skladujte v suchu pri teplote do 20 °C. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.