Popis
Využitie:
- S omáčkou - zeleninová alebo smotanová, uvarené cestoviny stačí zaliať omáčkou a jedlo máte rýchlo na stole.
- Na sladko - z rozvareného ovocia urobíte skvelú omáčku alebo cestoviny len zalejete sirupom, zasypete kakaom či kokosom.
- Zapečené - uvarené, so zeleninou a zaliate smotanou ich môžete zapiecť v rúre.
- Šalát - vychladnuté cestoviny zmiešajte napríklad s fazuľou, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálievkou z kyslej smotany.
Pohánka sa k nám dostala v 15. storočí z Ruska a stala sa súčasťou českých jedál predovšetkým na Morave. Obľúbená je zvlášť vo Francúzsku, kde sa z nej robia známe tradičné palacinky - sladké crepes a slané galettes. Quinoa pochádza z náhorných plošín Ánd, Bolívie a Peru. Je prirodzene bezlepková rovnako ako pohánka.
Pšenica pochádza z divokých tráv a patrí k najstarším plodinám pestovaným človekom. Sprevádza nás od začiatku poľnohospodárstva, teda mnoho tisíc rokov. Samozrejme, za ten čas vzniklo veľa druhov a odrôd.
Planéta Zem každý rok vydá 600 miliónov ton pšenice, ktoré poskytnú potravu miliardám ľudí. Táto obilnina zostáva základom výživy človeka a poskytuje potravu väčšiemu počtu obyvateľov planéty než ktorákoľvek iná plodina.
Celozrnná pšeničná múka sa od bežnej múky líši obsahom otrúb.
Spoločnosť Muso bola založená pred 30 rokmi podľa základných princípov makrobiotiky, čo je špecifický spôsob stravovania a životného štýlu. Firma si veľmi zakladá na kvalite a využívaní tradičných výrobných procesov. Samozrejme, suroviny použité na výrobu výrobkov nie sú geneticky modifikované.
Zloženie
PŠENIČNÁ múka, pohánková múka 28 %, múka z quinoy 2,5 %, jedlá soľ morská.Alergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte v suchu mimo dosahu slnečných lúčov.