Popis
Využitie:
- dezerty - čokoládu môžete rozpustiť v horúcom vodnom kúpeli a zaliať ňou trebárs ovocný šalát alebo pohár
- pečenie - nasekajte čokoládu na drobné kúsky a vmiešajte ju do cesta na bábovku alebo sušienky, z horkej čokolády si tiež môžete upiecť moderné brownies
- zmrzlina - nasekaná horká čokoláda urobí z vašej domácej zmrzliny delikatesu, stačí ju pri výrobe zamiešať do smotany
- omáčky - čokoládu možno použiť pre výrobu slanej omáčky, jej základ osmažená cibuľka, cesnak, tymian a chilli, potom sa pridáva čokoláda a nakoniec vývar, všetko prevarte 7 minút a dochuťte soľou a korením
- mexická kuchyňa - v mexických receptoch sa čokoláda hojne využíva aj v slaných pokrmoch, pridáva sa väčšinou v malých dávkach spoločne s korením
- raňajky- nalámanou či nastrúhanou čokoládou obohaťte svoju kašu aj sypké müsli
Značka Jardin Bio je od roku 1995 súčasťou skupiny Léa Nature, ktorá jej uvedením na trh chcela predstaviť výrobky prispievajúce k blahu človeka aj prírody. 80 % výroby Bio Jardin sa sústredí vo Francúzsku, jedná sa teda o miestneho regionálneho výrobcu. Aj väčšinu surovín značka získava priamo Francúzska. Spoločnosť naviac daruje 1% svojho obratu združeniam na ochranu životného prostredia.
Kakao pre výrobu čokolády je starostlivo vyberané a vďaka jeho vysokej kvalite získava výrobok typicky intenzívnu čokoládovú arómu. Naviac čokoláda neobsahuje lecitín, ktorý väčšinou v čokoládach nahradzuje kakaové maslo.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Kakaová pasta*, trstinový cukor*, kakaové maslo*, odtučnený kakaový prášok*, emulgátor: slnečnicový lecitín*. Kakaová sušina najmenej 70 %. Môže obsahovať stopy mlieka, sóje, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Uchovávajte na tmavom a suchom mieste. Chráňte pred teplom.