Popis
Využitie:
- polievky - strukoviny dobre ladia so zeleninou, hubami, zemiakmi, obilninami
- placky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán
- zapečená - fazuľu môžete zapekať podobne ako mleté mäso, napr. na lasagne alebo musaku
- v omáčke - fazuľa môže skvele nahradiť mäso v omáčke
- kaša - rozmixovaná strukovina slúži dobre ako príloha
- šalát - vychladenú fazuľu možno zamiešať do šalátu a obohatiť tak jeho chuť, výborne bude chutiť s kukuricou, paprikou, paradajkami a chutným dipom
- ratatouille s fazuľou - 300 g fazule pripravte podľa návodu, na oleji osmažte 3 nakrájané cibule, 6 nasekaných strúčikov cesnaku, pridajte na kocky nakrájanú väčšiu cuketu, 5 pokrájaných paradajok, 5 zelených paprík a 5 kociek bujónu s provensálskym korením, 10 minút duste, prelejte do pekáča, zalejte 680g paradajkového pretlaku a pečte 30 minút, potom primiešajte fazuľu, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do pohárov a zavárajte 15 minút pri 80 ° C
Fazuľa čierna oblička je veľmi populárny v latinskoamerickej kuchyni. Pôvodom pochádza z amerického kontinentu, dnes sa ale rozšírila po celom svete. Fazuľa má mäsitú hustú štruktúru a hodí sa tak skvele do vegetariánskych pokrmov. Napríklad v Mexiku sa bežne pridáva do burrita.
Zloženie
Fazuľa čierna ladvina. Môže obsahovať stopy lepku.Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.