Popis
Využití:
- pyré - gaštany roztlačte na kašu, do ktorej môžete pridať hnedý cukor, med alebo rastlinné mlieko
- plnka - s namočeným pečivom a bylinkami vytvoria gaštany skvelú plnku
- polievka - z gaštanov zmixujete hladkú kašu, ochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým kvetom, potom osmažte v hrnci cibuľku s cesnakom a zázvorom, zalejte všetko zeleninovým vývarom a vmiešajte gaštanovú kašu, všetko prevarte, na tanieri zdobte kyslou smotanou a posekanou rukolou
- gaštany v čokoláde - uvarené gaštany prelisujte a zmiešajte s práškovým cukrom, uváľajte zo zmesi hmotu, z ktorej potom tvarujte guličky, tie následne namáčajte do čokolády
Jedlé gaštany sú plody stromu s názvom gaštan jedlý (siaty). Tento opadavý strom má až 25 metrov a dožíva sa aj 600 rokov. Gaštan dnes nájdete predovšetkým v južnej Európe a v Prednej Ázii. Plody sa zbierajú ručne v októbri a okrem nich sa zo stromu získava tiež tanín. Gaštany sa bežne pečú alebo sa z nich vyrába múka.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Jedlé gaštany*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Chráňte před teplom, svetlom a vlhkosťou. Po otvorení uskladnite v chladničke a spotrebujte do 3 dní.