Popis
Raw kakao v biokvalite sa výborne hodí do tradičných aj menej zvyčajných dezertov. Vykúzlite s ním výbornú mramorovú bábovku, brownies, zmrzlinu aj trebárs čokoládové smoothie. Posypte si s ním rannú kašu alebo sním ochuťte rôzne nepečené dezerty.
Recepty:
- Vegánska mramorová bábovka - tip na recept hľadajte v Dobrotách zima 2017-18 na str.25
- Raw mandľovo-pekanový dezert - vyskúšajte dezert z Dobrôt jeseň 2013 na str. 9
- Pohánková tortička s ovocným agarom - dobrotu pripravíte podľa Dobrôt jeseň 2015 na str. 18
- Datľové perníčky - vyskúšajte našu zdravšiu verziu tradičných vianočných perníčkov, recept nájdete na webe
- Fondant s kokosovým krémom - karob v recepte z Dobrôt jar 2017 na str. 20 nahraďte raw kakaom
Kakao je vyrobené zo semien kakaovníku a je základnou surovinou pre výrobu čokolády. Má výraznú horkú chuť a pestuje sa predovšetkým v západnej Afrike. Pôvod kakaa ale nájdeme v Južnej Amerike, odkiaľ sa v 16. storočí dostalo aj do Európy.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Kakaový prášok* so zníženým obsahom tuku (obsah kakaového masla najmenej 10 %). Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.