Popis
Čierna rasca má korenisto zemitú a ľahko horkastú chuť. V Turecku a orientálnej kuchyni sa tieto semienka pridávajú na chleba a iné slané pečivo. Bez čiernej rasce sa neobíde ani indická kuchyňa. Pridáva sa do rôznych kuracích, ale aj vegetariánskych pokrmov, ako sú kormy či kari. Opražené semienka rasce dodávajú nový chuťový rozmer rôznym zeleninovým šalátom.
Rasca býva tiež často súčasťou protinadúvacích čajov. Aj keď je jej chuť väčšine ľudí príjemná, často neznášajú priame zahryznutie do tohto semienka. Pokiaľ sa tomu chcete vyhnúť, stačí rascu do pokrmu pridať vo vrecúšku z prírodného materiálu (kľudne aj s ďalším väčším korením, ako je bobkový list alebo borievka) a po vyvarení výjmuť. Vôňu aj chuť rasce rozviniete ešte viac, pokiaľ ju pred použitím krátko orestujete.
Zloženie
Rasca čierna celá*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladovať v suchu a chlade.