Popis
Rozsiahle informácie o kokosovej smotane a o ďalších rastlinných nápojoch získate z časopisu Dobroty leto 2014.
Využitie:
- Polievky - pridajte alternatívu smotany do vašej obľúbenej polievky, jej chuť bude vďaka nej plná a jemnejšia zároveň
- Omáčky - kokosová alternatíva smotany môže byť aj základom smotanových omáčok
- Zapekanie - smotana kokosová funguje pri zapekaní zemiakov alebo cestovín rovnako dobre ako tá bežná mliečna
- Dresing - pokiaľ je váš dresing príliš hustý, možno ho nariediť alternatívou smotany
- Dezerty - pri výrobe zmrzliny alebo trebárs pudingu skúste použiť namiesto mliečnej smotany kokosovú, dezerty obohatíte o exotickú vôňu kokosu
- Nápoje - ľadová káva alebo smoothie, oboje možno vylepšiť touto smotanou
- Ázijské jedla - exotické polievky, omáčky alebo trebárs tradičný pokrm „kari", u všetkého možno využiť túto špeciálnu smotanu, smotana dokáže zmierniť ostrosť príliš palivých jedál
- Pšenovo-vanilkový krém - recept na túto pochúťku s kokosovou smotanou nájdete v časopise Dobroty jeseň 2015 na str. 7
Kokosový orech je druh ovocia, ktorý rastie na kokosových palmách prevažne v trópoch, a to po celom svete. Palmy produkujú až 150 plodov ročne a ľudia ich pestujú už 3 000 rokov. Je zaujímavé, že orechy kokosu sú jednými z najväčších semien na svete a využíva sa ako ich dužina, tak šupka aj voda. Dužina z orechu sa suší na slnku a po usušení sa nazýva „kopra".
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácií, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
kokosový extrakt * (76%), voda, xantánová guma. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote 2-25 °C.