Recepty
Kyselica s fazuľami
Chutná, jemná a výdatná polievka z kapusty, zemiakov a bielych fazúľ. Niekde sa táto biela polievka podáva ako sviatočná na Štedrý deň.
- Vegánsky
- Ľahké
- 60 minut
Ingrediencie
Ako na to?
-
Olúpané zemiaky nakrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode s trochou rasce.
-
Tofu nakrájajte na tenké plátky, vykrojte z nich kolieska alebo ho nakrájajte na menšie štvorčeky. V hrnci rozohrejte olej, pridajte tofu a osmažte dozlata. Dajte stranou a posypte trochou mletej papriky.
-
Do zvyšného oleja pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a nechajte na miernom plameni pomaly zosklovatieť. Zaprášte múkou a premiešajte. Pridajte kapustu, bobkový list, nové korenie, rascu a zalejte vodou. Varte do zmäknutia asi 30 minút.
-
K uvarenej kapuste pridajte fazule, zemiaky a lahôdkové droždie a nechajte ešte chvíľku spoločne bublať. Podľa chuti dosoľte a odstavte z plameňa. Vmiešajte smotanu, už nevarte, premiešajte a podávajte s opečeným tofu.