Popis
Využitie:
- pochúťka - riasy majú výbornú chuť aj samotné
- šaláty - riasami bude váš obľúbený zeleninový šalát ešte chutnejší a zaujímavejší, stačí ich nasypať navrch
- polievky - riasu pridávajte až po uvarení, v polievke skvele chutí a vzhľadovo sa dá ľahko zameniť za pažítku alebo petržlenovú vňať
- korenie - rozdrvením rias získate exotické korenie, ktoré môžete do pokrmov pridávať podľa ľubovôle
- strukoviny - keď pri varení strukovín pridáte riasu do hrnca, skrátite tým dobu varenia
Názov "Nori" pochádza z japončiny a označuje jedlé morské riasy. Bežne sa týmito riasami obaľuje sushi alebo ryžové gule. Často sa tiež používajú ako obloha či korenie do rezancov a polievok. Sú preslávené výbornou chuťou.
Najväčšími producentmi tejto riasy sú Japonsko, Kórea a Čína. Rastlina vyžaduje neznečistené prostredie, takže ju možno pestovať len v čistých pobrežných vodách. Pestovanie je komplikované, totiž treba čistú vodu, správnu teplotu vody, kvalitnú sejbu aj správne načasovanie sejby a žatvy. Riasy sa zbierajú tradičným spôsobom, v niektorých oblastiach dokonca ešte stále ručne. Následne sa sušia na slnku na listoch papiera alebo sa riasy rozdrvia a sušia na sitách. Nakoniec sa plátky Nori pražia na sezamovom oleji a dochucujú.
Zloženie
Morské riasy, repkový olej, SEZAMOVÝ olej, jedlá soľ morská. Balenie obsahuje vrecko s absorbérom vlhkosti, ktorý nie je určený na konzumáciu.Alergény
Sezamové semená
Skladovanie
Skladujte pri izbovej teplote. Po otvorení skladujte v uzavretom obale v chladničke.