Popis
Je vynikajúce na raňajky s rastlinným mliekom a množstvom čerstvého ovocia a orechov, na malú desiatu alebo k maškrteniu v priebehu dňa. Môžete si s ním tiež posypať ovocný šalát alebo smoothie bowl. Čokoládové müsli bude chutiť určite celej rodine. Môžete s ním aj dozdobiť dezerty, rôzne ho vrstviť napríklad s pudingom či jogurtom, vyhrajte sa. Inšpiráciu k výrobe cranachanu (dezertu z müsli) nájdete v časopise Dobroty zima 2013/14 na str. 17.
Ovsené vločky sa vyrábajú z ovseného zrna, ktoré sa najskôr očistí. Následne je naparované a potom vystavené aj suchému teplu. Takto upravený ovos sa lisuje vo valcoch a niekedy sa aj reže na menšie kúsky. Ovos je veľmi rozšírená obilnina v oblasti mierneho pásma a je známy už od doby bronzovej. Okrem vločiek sa z ovsa vyrába napríklad aj múka alebo rastlinný nápoj ako alternatíva mlieka.
Jačmeň ľudia poznajú asi 3 000 rokov, je to jedna z najstarších poľnohospodárskych plodín. Pratypom domestikovaného jačmeňa je jačmeň tibetský, dnes sa pestuje jačmeň siaty. Je veľmi odolný a znáša aj drsnejšie podnebie. Nájdeme ho predovšetkým na severnej pologuli, dokonca aj v oblastiach nad 4 000 metrov nad morom a za polárnym kruhom.
Kokosový orech je druh ovocia, ktorý rastie na kokosových palmách prevažne v trópoch, a to po celom svete. Palmy produkujú až 150 plodov ročne a ľudia ich pestujú už 3 000 rokov. Je zaujímavé, že orechy kokosu sú jedny z najväčších semien na svete a využíva sa ako ich dužina, tak šupka aj voda. Okrem kuchyne sa kokos využíva tiež v kozmetickom priemysle na výrobu mydiel, sprchových gélov, peelingu a mnoho ďalšieho.
Jordans je britská rodinná firma, ktorá sa zameriava na výrobu kvalitného raňajkového müsli. Využívané sú predovšetkým lokálne suroviny pestované v prísnych ekologických podmienkach, obilninu sú od farmárov, ktorý nevyužívajú chemické hnojivá a dodržujú zásady pre ochranu životného prostredia. Zmesi neobsahujú umelé farbivá alebo konzervanty, pridanú soľ ani geneticky modifikované suroviny. V müsli Jordans nenájdete žiadne produkty živočíšneho pôvodu, takže si ich vychutnajú aj vegetariáni a vegáni. Rodinná receptúra vychádza z myšlienky, že kvalitné prírodné ingrediencie sú dostatočným zdrojom chuti a cenných látok.
Zloženie
Celozrnné cereálie 59% (OVSENÉ vločky, JAČMENNÉ vločky, OVSENÁ múka), cukor, kúsky horkej čokolády 10% (minimálny obsah kakaa 70%; kakaová hmota, cukor, kakaové maslo, emulgátor: SÓJOVÝ lecitín, prírodná príchuť), rastlinné oleje (repkový , palmový), ryžová múka, strúhaný kokos, prírodná aróma.Alergény
Lepok, Sójové bôby
Skladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred teplom. Po otvorení uchovávajte v uzavretom obale.