Popis
Využitie:
- studená kuchyňa - do šalátov, zálievok, dresingov alebo na ochutenie syrov
- pečenie - pri príprave pečiva môžete využiť tento olej, hodí sa obzvlášť do slaného pečiva
- kozmetika - olej môže dobre poslúžiť ako olejový zábal na vlasy, postup nájdete v Dobrotách jeseň 2012 na str. 9
- dochutenie - olejom môžeme dochutiť aj teplé jedlá ku konci varenia, napríklad polievky
Olivy na olej sú ručne zbierané na začiatku novembra v prvých dňoch zberu, preberané a následne lisované priamo v deň zberu. Pri výrobe oleja sa využívajú celkom tri odrody olív z juhu Španielska: Arbequina, Picual a Hojiblanca. Arbequina dáva oleju príjemnú vôňu, Picual zaisťuje jeho rovnováhu a stabilitu a Hojiblanca je darcom ovocno-mandľovej chuti.
Značka Émile Noël sa už od 80. rokov zameriava na výrobu a predaj olejov z ekologicky pestovaných surovín. Ako potvrdenie vysokej kvality svojich olejov získala firma certifikáty ISO, Organic Solidarity, Organic Fair Trade, Cosmébio, etc. Ich oleje neobsahujú umelé prísady a sú vyrábané bez chemických úprav. Organické panenské rastlinné oleje spoločnosti Emilie Noël odrážajú poctivé autentické chute použitých semien alebo ovocia.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zloženie
Extra panenský olivový olej*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Môže obsahovať stopy lepku, sóje, sezamu a orechov. Balené v ochrannej atmosfére. Môže obsahovať prirodzený sediment.Skladovanie
Skladujte pri teplote do 20 °C. Chráňte pred priamym svetlom a teplom.