Popis
Využitie:
- Raw dezerty a raw tyčinky - rozmixované datle sú vďaka svojej lepkavej a tuhej konzistencií často využívané ako základy pre nepečené torty
- Datľové perníčky - namiesto sušených datlí použite pastu a ušetrite si prácu s mixovaním, recept nájdete tu
- Čokoládové košíčky s malinami - recept na ľahké raw vegánske košíčky nájdete na našom webe
- Mrazené sušienky - pastu rozmixujte s tekvicovými semienkami, orechmi, brusnicami a opraženými vločkami, prisypte kakaové bôby a vytvarujte sušienky, ktoré uchovávate v mraziaku, na podrobný recept sa pozrite tu
Datle sú sladké plody datľovníka pravého. K domestikácii tejto rastliny došlo už v období medzi 3. a 4. tisícročím. Pochádza z oblasti Mezopotámie a vďaka človeku sa dnes pestuje od severnej Afriky cez Blízky východ až po pravý breh rieky Indu. V týchto oblastiach sú datle významnou súčasťou kuchyne. Často sa pečú na masle alebo sa lisujú do bochníka s názvom „adšu".
Zloženie
100 % datlová pasta.Skladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.