Popis
Rastlinná alternatíva klasickej smotany pre vegetariánov aj alergikov na laktózu, skrátka pre všetkých, ktorí z nejakého dôvodu nechcú alebo nemôžu jesť mliečne výrobky.
Rozsiahle informácie o pohánkovej smotane a o ďalších rastlinných nápojoch získate z časopisu Dobroty leto 2014. Pohánková alternatíva smotany má veľmi zaujímavú chuť. Váš jedálniček určite príjemne obohatí.
Využitie:
ázijské jedlá - možno ju použiť aj pri príprave slaných pokrmov ako sú polievky alebo omáčky, dobre sa hodí k ázijským špecialitám
dezerty- pri výrobe zmrzliny alebo trebárs talianskej špeciality panna cotta skúste namiesto mliečnej smotany jej rastlinnú alternatívu, chuť dezertov zostane rovnako výborná ako predtým
nápoje - káva alebo smoothie, oboje možno zjemniť touto smotanou
Pšenové tortičky - upečte si ich podľa receptu z časopisu Dobroty jar 2015 (str. 14)
Lasagne so zeleninou a tofu - príklad slaného jedla z tejto rastlinnej smotany nájdete v Dobrotách zima 2015-16 na str. 14
Sojade je značka rodinného podniku Triballat Noyal založeného roku 1950 v západnom Francúzsku v Bretónsku. Cieľom spoločnosti je produkovať zdravé a zároveň chutné výrobky v rámci ekologického poľnohospodárstva. Suroviny používané pri výrobe smotany boli vypestované vo Francúzsku bez genetickej modifikácie. Ich výrobky nielenže neobsahujú živočíšne produkty, ale ani nie sú testované na zvieratách.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Voda, slnečnicový olej*, pohánková múka* 4 %, zahusťovadlo: guma xanthan, soľ. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Ošetrené UHT.Skladovanie
V suchu a chráňte pred teplom. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 5 dní.