Popis
Využitie:
- Sójové mlieko - cez noc namočené bôby môžete rozmixovať s čerstvou vodou, potom zmes varte asi 15 minút, počas varenia odoberajte penu, nakoniec sceďte cez sitko a hotové mlieko skúste dochutiť medom alebo vanilkou.
- Príloha - bôby môžu slúžiť ako chutná príloha.
- Šaláty - nebojte sa uvarené a vychladnuté sójové bôby pridať napríklad do zeleninových šalátov.
- Náhrada mäsa - vo vašich klasických receptoch, ako napríklad guláš, bude sója výbornou náhradou mäsa.
Sója je asi meter vysoká rastlina so strukmi, v ktorých sa nachádzajú sójové bôby. Ide o jednu z najstarších kultúrnych plodín. Pôvodne pochádza z Číny a pestovala sa už viac ako 2000 rokov pred naším letopočtom. Sóji vyhovuje teplejšie podnebie trópov a subtrópov. Vyrába sa z nej tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, rôzne sójové nápoje, jogurty, nátierky i údeniny. Okrem toho sa v priemysle využíva aj na výrobu bionafty, kozmetických prípravkov, olejov, mydiel a plastov.
Tento výrobok ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
SÓJOVÉ bôby *. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, orechov a sezamu. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Sójové bôby
Skladovanie
Skladujte v suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.