Popis
Orecchiette sú vyrobené z pšeničnej krupice, ktorá sa vyrába z kvalitnej tvrdej, teda tvrdozrnnej pšenice alebo tiež semoliny. Hlavnou výhodou je, že nemajú tendenciu sa rozvárať. Ich chuť najviac pozdvihne kvalitný olivový olej. Vodu na varenie cestovín poriadne osoľte. So soľou určite nešetrite, na jeden liter vody by mala prísť lyžica soli. Taliani dokonca tvrdia, že voda na varenie cestovín by mala byť slaná ako more.
Slovo "orecchiette" znamená "malé ušká" a na to odkazuje aj tvar týchto cestovín. Ladia s paradajkovými alebo ľahšími zeleninovými omáčkami. V Taliansku sa s nimi pripravuje typická špecialita s výhonkami kvaky alebo s brokolicou. Orecchiette môžete vyskúšať aj na sladko. Svojim neobvyklým tvarom dodajú vašim pokrmom nový rozmer a potešia oko aj chuťové bunky.
Zloženie
Tvrdozrnná pšeničná krupica*. Môže obsahovať stopy sóje a horčice. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Uchovávajte na suchom mieste.