Popis
Rigatoni sú vyrobené z pšeničnej krupice, ktorá sa vyrába z kvalitnej tvrdej, teda tvrdozrnnej pšenice alebo tiež semoliny. Hlavnou výhodou je, že nemajú tendenciu sa rozvárať. Ich chuť najviac pozdvihne kvalitný olivový olej. Vodu na varenie cestovín poriadne osoľte. So soľou určite nešetrite, na jeden liter vody by mala prísť lyžica soli. Taliani dokonca tvrdia, že voda na varenie cestovín by mala byť slaná ako more.
Svojim trubkovitým tvarom trochu pripomína nám dobre známe cestoviny penne. Na rozdiel od nich sú však kratšie, širšie a majú rovno zrezané konce. Sú veľmi univerzálne. Hodia sa výborne k omáčkam. Vďaka jej trubkovytému tvaru prenikne omáčka dovnútra, prestúpi celým pokrmom a cestoviny výborne ochutí. Môžete ich tiež zapekať. Vyskúšajte túto taliansku špecialitu a nebojte sa experimentovať.
Zloženie
Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupica*. Môže obsahovať stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Uchovávajte na suchom a chladnom mieste.