Popis
Tento produkt bol vypestovaný podľa prísnych pravidiel ekologického poľnohospodárstva. Pri pestovaní sa nepoužívajú žiadne umelé pesticídy alebo hnojivá. Namiesto postrekov zaujíma v ekopoľnohospodárstve dôležité miesto ručná práca, aj preto sú bio ovocie a zelenina drahšie než tie konvenčné. Ekologický poľnohospodári hospodária ohľaduplne ku krajine a mimoriadnu pozornosť venujú starostlivosti o pôdu. Zaujíma vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Využitie:
- ovseno čokoládové sušienky - recept nájdete v časopise Dobroty jeseň 2015 str. 7
- čučoriedkovo-banánové lassi - recept nájdete tu
- tofumisu - recept na vegánsku verziu talianskeho dezertu nájdete tu
- smoothies - výborné sú napr. kombinácie banánu, karobu a orechového masla alebo banánu, špenátu, škorice a sójového mlieka
- palacinky - do palacinkového cesta pred smažením pridajte rozmixovaný banán, palacinky budú nadýchanejšie budú jemne chutiť po banánoch
Banán je plodom banánovníku a pestuje sa predovšetkým v tropických oblastiach. Rastlina bola domestikovaná už pred 8 000 rokmi v juhovýchodnej Ázii. Ročne sa predá cez 1 miliónov ton banánov.