Popis
Tento produkt bol vypestovaný podľa prísnych pravidiel ekologického poľnohospodárstva. Pri pestovaní sa nepoužívajú žiadne umelé pesticídy alebo hnojivá. Namiesto postrekov zaujíma v ekopoľnohospodárstve dôležité miesto ručná práca, aj preto sú bio ovocie a zelenina drahšie než tie konvenčné. Ekologický poľnohospodári hospodária ohľaduplne ku krajine a mimoriadnu pozornosť venujú starostlivosti o pôdu. Zaujíma vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Využitie:
- Nátierky - zeler nakrájajte na kusy, upečte a rozmixujte s korením, olejom a napríklad vlašskými orechmi
- Polievky - do zeleninovej polievky môžete okrem ďalšej zeleniny nakrájať aj zeler, inšpirujte sa receptami z časopisu Dobroty zima 2013/14 na str. 20-21
- Krém - zo zeleru alebo kombinácie zeleniny môžete uvariť vynikajúci krém, napríklad krém z pečeného zeleru v paprike
- Príloha - nakrájajte zeler, petržlen, mrkvu, zemiaky, červenú repu, cibuľu, rozložte na plech, pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a pečte 30 minút pri 220 °C
- Zemiakový šalát - do klasického zemiakového šalátu môžete pridať uvarený zeler
- Hrachová kaša - chutí výborne ozdobená osmaženou cibuľkou a zelerom