Popis
Tento produkt bol vypestovaný podľa prísnych pravidiel ekologického poľnohospodárstva. Pri pestovaní sa nepoužívajú žiadne umelé pesticídy alebo hnojivá. Namiesto postrekov zaujíma v ekopoľnohospodárstve dôležité miesto ručná práca, aj preto sú bio ovocie a zelenina drahšie než tie konvenčné. Ekologický poľnohospodári hospodária ohľaduplne ku krajine a mimoriadnu pozornosť venujú starostlivosti o pôdu. Zaujíma vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Využitie:
- Omáčky - zosklovateľá cibuľa s múkou tvorí základ omáčok, inšpirujte sa receptom na kôprovku v Dobrotách jar 2017 na str. 23
- Krémové polievky - je dobré pripraviť si základ z cibule a zemiakov, zemiaky vďaka obsahu škrobu pôsobia ako pojidlo a v polievke sa potom neoddeľuje tekutina a rozmixovaná zelenina (zemiakov dajte málo, aby sa chuť hlavnej zeleniny príliš nenariedila)
- Vajíčková nátierka - orestujte nakrájanú cibuľu na 2 lyžiciach olivového oleja, pridajte 3-4 vajíčka a premiešajte, dochuťte 2 lyžicami lahôdkového droždia, soľou, čiernym korením a bylinkami
- Tofu-drožďová nátierka - zmiešajte droždie so zmixovaným údeným tofu a trochou olivového oleja, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a sušené alebo čerstvé bylinky
- Hrachová kaša s cibuľkou a zelerom - kašu doplňte osmaženou cibuľkovou zmesou