Popis
Tento produkt bol vypestovaný podľa prísnych pravidiel ekologického poľnohospodárstva. Pri pestovaní sa nepoužívajú žiadne umelé pesticídy alebo hnojivá. Namiesto postrekov zaujíma v ekopoľnohospodárstve dôležité miesto ručná práca, aj preto sú bio ovocie a zelenina drahšie než tie konvenčné. Ekologický poľnohospodári hospodária ohľaduplne ku krajine a mimoriadnu pozornosť venujú starostlivosti o pôdu. Zaujíma vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Využitie:
- zeleninový nákyp s tofu - nakrájaný fenikel využijete do nákypu so zeleninou a tofu, ako príloha sa hodí ryža alebo kuskus, recept nájdete v časopise Dobroty leto 2013 str. 7
- zapečený - plech vyložíme alobalom, ktorý posypeme soľou a bylinkami, položíme fenikel, zakvapneme olejom a zabalený pečieme 30 - 40 minút na 170 °C
- feniklový šalát - fenikel, jarná cibuľka, stopkový zeler a reďkovky zalejte zálievkou z citróna alebo limetky
- polievky - fenikel môžete pridať do zeleninovej polievky s mrkvou a rezancami alebo rozmixovať uvarený s kôprom a pripraviť tak lahodný krém