Popis
Patrí spolu s vanilkou a šafranom medzi najdrahšie koreniny na svete. Má dymové, kvetinovo sladké aróma a je nepostrádateľnou súčasťou indickej a arabskej kuchyne. Kardamón využijete na sladko aj na slano. Možno ho použiť do perníkov aj iných druhov sladkého pečiva. Zaujímavý chuťový rozmer vykúzli v ovocných šalátoch či kompótoch. Štipku čerstvo namletého kardamónu môžete tiež ozvláštniť pečené jablká.
Použiť ho môžete aj na korenenie mäsových či zeleninových pokrmov, ktorým dodá orientálnu chuť. Štipka kardamónu sa nestratí ani v čaji či káve. Naopak jeho chuť pekne zjemní. Kardamón používajte skôr striedmo. Jeho výrazná chuť by mohla ľahko prevážiť nad ostatnými chuťovými zložkami pokrmu.
Zloženie
kardamón celý*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
V suchu a chladu.