Popis
Tento produkt bol vypestovaný podľa prísnych pravidiel ekologického poľnohospodárstva. Pri pestovaní sa nepoužívajú žiadne umelé pesticídy alebo hnojivá. Namiesto postrekov zaujíma v ekopoľnohospodárstve dôležité miesto ručná práca, aj preto sú bio ovocie a zelenina drahšie než tie konvenčné. Ekologický poľnohospodári hospodária ohľaduplne ku krajine a mimoriadnu pozornosť venujú starostlivosti o pôdu. Zaujíma vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Využite:
- fazuľový krém s pečeným karfiolom - základom tejto bezlepkovej polievky sú krémové, biele fazule a sprudka opečený karfiol
- zeleninová hŕstková polievka - recept na polievku z karfiolu, mrkvy, stopkového zeleru a polievkovej zmesi nájdete na našom webe
- karfiolový krém s kurkumou - recept na krém z karfiolu obaleného v oleji a kurkume, pečeného asi 20minút a dochuteného lahôdkovým droždím nájdete v časopise Dobroty zima 2016/17 na str. 22
- pečený karfiol - karfiol uvarte, potom chvíľku orestujte na panvici a nechajte piecť v rúre 15- 20 minút na 200 stupňov, servírujte napríklad so šalátom
- karfiolové kari - na cibuľke a zázvore osmažte zemiaky a karfiol, pridajte kari korenie, zalejte kokosovým mliekom a varte asi 10 minút
- Pickel - karfiol patrí medzi zeleninu, ktorá je dobrá aj kvasená, kvaseniu sa venujeme v časopise Dobroty jeseň 2015(str. 10 - 13)