Popis
Tento produkt bol vypestovaný podľa prísnych pravidiel ekologického poľnohospodárstva. Pri pestovaní sa nepoužívajú žiadne umelé pesticídy alebo hnojivá. Namiesto postrekov zaujíma v ekopoľnohospodárstve dôležité miesto ručná práca, aj preto sú bio ovocie a zelenina drahšie než tie konvenčné. Ekologický poľnohospodári hospodária ohľaduplne ku krajine a mimoriadnu pozornosť venujú starostlivosti o pôdu. Zaujíma vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Využitie:
- musaka - recept na vegánsku verziu musaky s cícerom a baklažánom nájdete tu
- ratatouille - tradičný francúzsky zeleninový pokrm pripravíte trebárs podľa nášho receptu na webe
- baba ghanoush - celý baklažán dajte do rúry a pečte pri vysokej teplote tak dlho, až bude šupka baklažánu spálená dočierna, vydlabte vnútro baklažánu a zmiešajte ho s tahiny, citrónovou šťavou a soľou
- kešu-baklažánová nátierka - časopis Dobroty zima 2016/17 ponúka recept na variant arabského pokrmu baba ghanoush, nájdete ho na str. 19
- baklažán s vôňou Francúzska - tento recept nájdete časopise Dobroty leto 2013 str. 20 a môžete ho pripraviť vo vegetariánskej aj vegánskej variante