Popis
Tento produkt bol vypestovaný podľa prísnych pravidiel ekologického poľnohospodárstva. Pri pestovaní sa nepoužívajú žiadne umelé pesticídy alebo hnojivá. Namiesto postrekov zaujíma v ekopoľnohospodárstve dôležité miesto ručná práca, aj preto sú bio ovocie a zelenina drahšie než tie konvenčné. Ekologický poľnohospodári hospodária ohľaduplne ku krajine a mimoriadnu pozornosť venujú starostlivosti o pôdu. Zaujíma vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Využitie
- Nátierky- vyskúšajte nátierku z pečeného petržlenu, petržlen nakrájajte na kusy, upečte a rozmixujte s korením, olejom a napríklad vlašskými orechmi
- Polievky - do zeleninovej polievky môžete okrem ďalšej zeleniny nakrájať aj petržlen, inšpirujte sa receptami z časopisu Dobroty zima 2013/14 na str. 20-21
- Krém - z petržlenu alebo kombinácia zeleniny môžete uvariť vynikajúci polievkový krém
- Príloha - nakrájajte petržlen, mrkvu, zemiaky, červenú repu, batáty, cesnak a cibuľu, rozložte na plech, pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a pečte 30 minút pri 220 °C
- Zemiakový šalát - do klasického zemiakového šalátu môžete pridať uvarený petržlen