Popis
Tento produkt bol vypestovaný podľa prísnych pravidiel ekologického poľnohospodárstva. Pri pestovaní sa nepoužívajú žiadne umelé pesticídy alebo hnojivá. Namiesto postrekov zaujíma v ekopoľnohospodárstve dôležité miesto ručná práca, aj preto sú bio ovocie a zelenina drahšie než tie konvenčné. Ekologický poľnohospodári hospodária ohľaduplne ku krajine a mimoriadnu pozornosť venujú starostlivosti o pôdu. Zaujíma vás viacej o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Využitie:
- Zázvor zbavíte šupky najlepšie tak, že ho oškrabete lyžičkou Polievky a krémy - zázvor môžete pridať do polievky alebo krému, inšpirujte sa receptom na indickú polievku z červenej šošovice
- Zázvor je nepostrádateľnou súčasťou ázijských jedál typu kari
- Tekvicový nápoj so zázvorom - uvarenú tekvicu rozmixujte s ovseným nápojom a zázvorom
- Miso dresing - zmiešajte miso, olej a citrónovú šťavu, môžete pridať aj cesnak, zázvor, sirup alebo med
- Do čaju alebo smoothie - ochuťte si nápoje kúskom nastrúhaného čerstvého zázvoru
- Do toriet alebo cheesecaku - ak chcete svojmu zákusku dodať ľahko štipľavú chuť, pridajte do cesta lyžičku nastrúhaného zázvoru, v časopise Dobroty zima 2012/13 máme na str. 15 recept na nepečenú mrkvovú tortu so zázvorom