Popis
Kukicha sa v Japonsku podáva vo veľkom hrnčeku bez ucha. Tradične sa nedochucuje mliekom ani cukrom. Môžete ho ale dosladiť ryžovým sirupom. Tento čaj má zo všetkých japonských čajov najjednoduchšiu prípravu, keďže sa varí veľmi krátko. Čaj sa pije ideálne teplý, chladený iba s citrónom a riedený jablčným džúsom 1:1.
Prvé semená zeleného čaju boli do Japonska privezené medzi rokmi 618-905. Zo začiatku bola rastlinka a nápoj úzko spojený iba s chrámovým náboženským životom, dnes sa už jedná o národný nápoj.
Zloženie
Pražené čajové vetvičky*. *BIO
Skladovanie
V suchu.
-
Legislatívne zaradenie
Zelený čaj.
-
Poľnohospodárska produkcia
Japonsko
Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.
Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.