Recepty
Knedličková polievka
Nie je snáď klasickejšej a sviatočnejšej polievky než vývarovej s knedličkami. Vývar zo zeleniny a korenia zaisťujú polievke chuť aj vôňu, knedličky z pohánkových vločiek hrajú na klasickú nôtu. Rovnako tak môžete však použiť aj jemné ovsené vločky, z oboch vytvoríte pekné súdržné knedličky. Táto polievka náležite pripraví vaše trávenie k nedeľnému obedu. Naviac, ako všetci vieme, polievka je grunt a kto ju neje, je ako lunt.
- Bezlepkový
- Ľahké
- 1 hodina
Ingrediencie
Ako na to?
-
Koreňovú zeleninu omyte, olúpte a nakrájajte na väčšie kusy. Zalejte 1,2 litrom vody, pridajte korenie, osoľte a varte asi 40 minút.
-
Připravte těsto na knedlíčky: rozšlehejte vejce, osolte, přidejte utřený česnek, lahůdkové droždí a nasekanou petrželku. Promíchejte a vmíchejte vločky. Těsto na knedlíčky nechte odpočinout asi 30 minut, než se dovaří vývar.
-
V inom hrnci na polievku rýchlo osmahnite mrkvu pokrájanú na kolieska, osoľte a zalejte scedeným vývarom. Platničku majte stále zapnutú.
-
Mokrými rukami vytvarujte z cesta knedličky a vkladajte ich do polievky. Až vyplávajú na povrch, sú hotové (knedličky môžete tiež zavárať do polievky pomocou dvoch lyžičiek).
-
Každú porciu na tanieri ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňatkou.