Popis
Puding sa vyrába z kukuričného škrobu, je teda bezlepkový. Obsahuje iba prírodné suroviny: sušené jahody a sušenú červenú repu ako farbivo.
Na prípravu pudingu z jedného vrecka použite pol litra mlieka. Pudingový prášok rozpustite v šiestich lyžiciach studeného mlieka spolu s dvoma lyžicami trstinového cukru. Zmes vlejte do vriaceho mlieka a krátko povarte za stáleho miešania.
Amylon je česká značka škrobových potravín založená v roku 1912 na Vysočine. Od roku 2011 vyrába Amylon rad bezlepkových výrobkov v biokvalite
Tipy na použitie
Domáci termix: klasicky pripravíme horúci puding a ešte za tepla vmiešame 250 g mäkkého biotvarohu, potom necháme vychladnúť
Pečenie: horúci puding možno naliať na surové cesto vyliate na pekáči, môžete pridať ovocie, čokoládu či orechy podľa chuti a následne zapiecť
Studené dezerty: vychladnutý puding ozdobený ovocím bude krásne vyzerať napríklad v elegantných pohároch, dekorujte ešte šľahačkou, strúhanou čokoládou alebo drvenými orechmi
Sladká omáčka: pri príprave môžete pridať viac mlieka a urobiť z horúceho pudingu sladkú omáčku na zaliatie napríklad ovocných knedlí, buchtičiek alebo štrúdly
Náplne a krémy: vychladnutý puding pripravený s menším množstvom mlieka výborne poslúži ako krém do torty alebo ako náplň do šišiek, venčekov a ďalších dezertov
Zloženie
Kukuričný škrob*, sušené jahody* (6 %), farbivo (sušená červená repa*), prírodné jahodové aróma.*produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu. Chráňte pred svetlom.