Popis
Karob (čiže svätojánsky chlieb) je chutnou alternatívou kakaa. Pochádza zo stromu s názvom rohovník obyčajný, ktorý rastie hlavne na Strednom východe. Tu sa pestuje už najmenej 4 000 rokov. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom. Vďaka jemnej konzistencii nie je treba ani pridávať veľké množstvo tuku, čo je pri výrobe čokolády bežné.
Lisovaním dochádza k uvoľneniu vitamínov a minerálnych látok do drene. Tá sa potom suší v nízkotepelnej sušičke pri teplote do 50°C bez prístupu okolitého vzduchu.
Zloženie
Jablková dreň 79 %, karobová poleva 20 % (cukor, plne stužený certifikovaný rastlinný tuk z trvalo udržateľných zdrojov: palmový a bambucký), sušená SRVÁTKA, karobový prášok, emulgátor [SÓJOVÝ lecitín], kokos 1 %.Alergény
Sójové bôby, Mlieko
Skladovanie
Skladujte v suchu a chlade. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.