Recepty
Ázijská voňavá polievka
Dokonale vás zasýti a keď šošovice dáte viacej, vznikne vám hlavné jedlo typu kari. Pred dokončením do polievky zavarte akúkoľvek sezónnu zeleninu, prípadne si polievku zeleninou obložte - budete tak mať nie len dobré, ale aj krásne jedlo.
- Vegánsky
- Ľahké
- 45 minut
Ingrediencie
Ako na to?
-
V strednom hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom pokrájanú cibuľu. Až bude mäkká, pridajte perníkové korenie a kurkumu, nechajte rozvoňať.
-
Pridajte pretlačený cesnak a nastrúhaný zázvor, opäť nechajte rozvoňať.
-
Zalejte paradajkovým pyré, vodou a vsypte červenú šošovicu. Dobre premiešajte, zakryte pokrievkou a na miernom ohni varte za občasného miešania približne 30 minút. Pokiaľ by vám polievka pripadala veľmi hustá, pridajte ďalšiu vodu, ale nezabudnite, že neskôr budete pridávať ešte kokosový krém.
-
Keď je šošovica mäkká, osoľte a okyslite podľa chuti, vlejte kokosový krém, premiešajte a ešte chvíľku povarte.