Popis
Tipy a recepty na použitie BIO citrónového cukru:
- pečenie - citrónovým cukrom spestríte svoje klasické múčniky
- krémy - aj pri studených dezertoch môžete zvýrazniť vôňu citrónovým cukrom
- zmrzlina - citrónovú zmrzlinu chuťovo zvýraznite citrónovým cukrom
- nápoje - citrónový cukor prinesie novú chuť do horúceho čaju aj do chladivého kokteilu
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Bio citrónový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného cukru. Jeho hlavnou zložkou je trstinový cukor, ktorý sa vyrába z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy.
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. Vo steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. V Čechách poznáme trstinový cukor až od čias križiackych vojen. Zo začiatku išlo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až dovozom z amerického kontinentu. V čase Napoleona ho vytlačil cukor repný, dnes sa do našich kuchýň zase vracia.
Tento citrónový cukor je jedným z BIO radov produktov od spoločnosti AMYLON. Ocenia ho predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. BIO potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Cukor trstinový*, mletá citrónová kôra* (2,5 %), citrónová aróma. Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu.