Popis
Tipy a recepty na použitie BIO škoricového cukru:
- pečenie - škoricovým cukrom spestríte svoje klasické múčniky
- krémy - aj pri studených dezertoch môžete zvýrazniť vôňu škoricovým cukrom
- zmrzlina - skúste domácu, napríklad jablčnú zmrzlinu ochutiť škoricovým cukrom
- nápoje - škoricový cukor prinesie novú chuť do horúceho čaju aj do chladivého kokteilu
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Bio škoricový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného cukru. Jeho hlavnou zložkou je trstinový cukor, ktorý sa vyrába z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy. Neobsahuje syntetickú arómu, ale mletú škoricu.
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. Vo steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. V Čechách poznáme trstinový cukor až od čias križiackych vojen. Zo začiatku išlo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až dovozom z amerického kontinentu. V čase Napoleona ho vytlačil cukor repný, dnes sa do našich kuchýň zase vracia.
Tento škoricový cukor je jedným z BIO radov produktov od spoločnosti AMYLON. Ocenia ho predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. BIO potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Cukor trstinový*, mletá škorica* (min. 14 %). Môže obsahovať stopy lepku, mlieka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu.