Popis
Využitie:
- pečivo - džem výborne chutí natretý na čerstvom pečive
- omáčky - pre sladkú variantu omáčky stačí džem v hrnci rozohriať a zriediť ho vodou do požadovanej hustoty, potom už len trochu povariť, ale ak chcete mať slanú omáčku, použite namiesto vody červené víno, ochuťte kardamómom a poriadne povarte
- dezerty - džem môže byť ako ďalšia vrstva chutnou súčasťou torty alebo pohára, tiež ním naplníte sladké pečivo, napríklad šišky alebo buchty
Allos sa zaoberá výrobou bioproduktov už vyše 40 rokov. Džemy majú lahodnú receptúru predovšetkým vďaka vysokému obsahu kvalitného ovocia. Spoločnosť Allos sa angažuje v boji proti genetickej modifikácii rastlín a presadzujú druhovú rozmanitosť. Záleží im na ručnej výrobe a používajú špeciálnu metódu krátkej doby varenia džemu.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Jahody* 75 %, agávový sirup* 20 %, hroznovej šťavy*, želírujúca látka: jablčný pektín, citónová šťava*, spevňujúca látka: citrát vápenatý, koncentrát z čiernej bazy. Na výrobu 100 g produktu bolo použité 75 g ovocia. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Na suchom mieste a chráňte pred teplom. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte čo najskôr. Vždy používajte čistú lyžicu.