Popis
Kešu sa zaraďujú medzi najcennejšie orechy. Skutočnosť, že sa pestujú len v oblastiach s tropickým podnebím, zvyšuje nielen ich atraktivitu, ale aj cenu. Sú potravinou s vysokým obsahom horčíka (mäso, mlieko a vajcia obsahujú tento minerál len v malej miere). Horčík sa zapája do množstva metabolických procesov, ale predovšetkým do prenosu nervových impulzov. Jeho nedostatok zapríčiňuje nervozitu a podráždenosť, dokonca kŕče a záchvaty. Vzhľadom na vyššie uvedené vlastnosti sa konzumácia kešu odporúča v prípadoch nervozity, podráždenosti, depresie, slabosti a abnormálnej únavy, tak isto pri kŕčoch v dutých orgánoch: hrubé črevo (podráždené črevá), maternica (bolestivá menštruácia) alebo koronárne tepny (angina pectoris).
Zloženie
Kešu ORECHY. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, ostatných orechov, sezamu a oxidu siričitého.Alergény
Orechy
Skladovanie
Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.