Popis
Úžasne ľahký a vždy ochotný prijať nové chute a vône! Využite toho a namiesto vody ho pripravujte z vývaru alebo za pomoci šťavy z jedla.
Rozdiel oproti bežnému kuskusu takmer nepoznáte! Naopak - zdá sa kyprejší, pekne si drží tvar a má plnú chuť.
Využitie:
- príloha - namiesto klasických cestovín môžete použiť tento exotický variant, nebojte sa kuskus kombinovať aj so strukovinami
- rizoto- kuskus zmiešajte so svojou obľúbenou zeleninou, tofu alebo hubami.
- šaláty - cestoviny dobre chutia aj s čerstvou zeleninou a môžu tak byť sviežim letným jedlom
- kuskusovník - príklad, ako kuskus zapiecť nájdete v časopise Dobroty zima 2014-2015 na st. 10
- závarka - v polievke kuskus dobre funguje ako klasická závarka
- nasladko - so sirupom, ovocím, orieškami a so smotanou vytvoríte z kuskusu aj chutné sladké jedlo
Bežný kuskus sa nemusí variť, stačí zaliať ho dvojnásobným množstvom vody a nechať pod pokrievkou 10 minút dôjsť, medzitým párkrát vidličkou prekypriť.
Meno kuskus je prevzaté z arabčiny, jedná sa totiž o tradičné severoafrické jedlo. Postupom času sa rozšírilo do celého sveta. Kuskus je sparená a do guličiek tvarovaná krupica. K jeho výrobe sa používa pšenica, proso a jačmeň. Často je zamieňaný s bulgurom, bulgur ale nie je z krupice, ale z pšeničných krúpov.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Celozrnná PŠENIČNÁ krupica hrubá*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %. Skladujte v suchu a chráňte pred teplom. Chráňte pred slnečným žiarením.