Popis
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadanej pšenice, ktorý bol odsunutí kvôli vyšším výnosom iných druhov. Jedná sa o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívna kávovina ako náhrada kávy.
Pšenica pochádza z divokých tráv a patrí k najstarším plodinám pestovaným človekom. Prevádza nás od počiatku poľnohospodárstva, teda mnoho tisíc rokov. Za tu dobu samozrejme vzniklo veľa druhov a odrôd.
Planéta Zem každý rok vydá 600 miliónov ton pšenice, ktoré poskytnú potravu miliardám ľudí. Táto obilnina zostáva základom výživy človeka a poskytuje potravu väčšiemu počtu obyvateľ planéty než akákoľvek iná plodina.
Celozrnná pšeničná múka sa od bežnej múky líši obsahom otrúb.
Táto zmes na knedle je jedným z BIO rady produktov od spoločnosti AMYLON. Ocenia ju predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. BIO potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácií, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
PŠENIČNÁ múka*, PŠENIČNÁ celozrnná múka* 20 %, extrudované ŠPALDOVÉ pukance* 5 %, morská soľ, kypriace látky (vínan draselný, uhličitan sodný). Môže obsahovať stopy mlieka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte v suchu.