Popis
Tipy a recepty na použitie:
- na posypanie - ovocné šaláty alebo sladké kaše
- pečenie - kokosom posypte priamo hotové dezerty alebo ho pridajte do cesta či krému
- polievky - klasické polievky ozvláštnite pokiaľ do nich ku koncu pridáte trochu kokosu a citrónovej šťavy, potom stačí už len 5 minút povariť (tekvicová polievka, polievka z červenej šošovice)
- skvelo chutí aj s cestovinami (napríklad v kombinácii s jablkami)
- opečené - do svetlo hnedej farby opražte chipsy na panvici a po odstavení ich zmiešajte so škoricou a soľou, dajú sa jesť studené aj teplé
Okrem kuchyne sa kokos využíva tiež v kozmetickom priemysle na výrobu mydiel, sprchových gélov, peelingov a mnoho ďalšieho.
Kokosový orech je druh ovocia, ktorý rastie na kokosových palmách prevažne v trópoch, a to po celom svete. Palmy produkujú až 150 plodov ročne a ľudia ju pestujú už 3 000 rokov. Je zaujímavé, že orechy kokosu sú jedny z najväčších semien na svete a využíva sa ako ich dužina, tak šupka aj voda. Dužina z orechov sa suší na slnku a po usušení na nazýva "kopra".
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Kokosové orechy nepražené*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóji, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 20 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.