Popis
Využitie:
- Nátierka - chutí aj samostatne na pečive, kvôli sladkému variantu môžete navrch natrieť svoj obľúbený džem, skvele sa hodí aj do palaciniek alebo na lievance.
- Pečenie - arašidové maslo možno použiť aj pri pečení, bežne sa pridáva do cesta (sušienky) a niekedy sa primiešava aj do krému na tortu.
- Omáčka - do horúceho pokrmu (napr. ryža, pohánka a zelenina) môžete primiešať arašidový krém, krásne sa rozpustí, jedlo bude zvýraznené a nie také suché.
- Nepečené dezerty - arašidový krém je skvelým spojivom pre nepečené maškrty, stačí ho rozmixovať so sušeným ovocím, semienkami, karobom, potom zo zmesi vytvoriť guľôčky, ktoré nakoniec obalíte napríklad v kokose.
- Zmrzlina - krém zmiešajte s kokosovým mliekom a ochuťte napríklad škoricou alebo vanilkou či kakaom, nechajte zmraziť.
- Nápoje - skúste do svojho obľúbeného smoothie pred mixovaním pridať trochu arašidového masla, krásne sa tiež rozpúšťa v horúcej čokoláde.
- Polievky - krémové polievky môžete navrch ozdobiť troškou arašidového krému.
- Náhrada vajec - niektorí odporúčajú arašidový krém ako náhradu vajec kvôli jeho spojitosti.
Arašidový krém pochádza z USA, dnes je ale obľúbený po celom svete. Má hustú konzistenciu a klasickú béžovú farbu. Je ľahko slaný, ale skvele sa hodí aj do sladkých jedál. Na americkom kontinente je známy už od 19. storočia, vo väčšom sa začal vyrábať v roku 1928 pod menom Peter Pan. Arašidové maslo sa bežne delí na hladké a chrumkavé, ktoré obsahuje kúsky arašidov.
Oddelenie oleja na povrchu výrobku je prirodzený jav, ktorý nemá vplyv na kvalitu výrobku. Pred použitím stačí krém premiešať.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
ARAŠIDY*, morská soľ. *BIO. Môže obsahovať orechy a sezam.Alergény
Arašidy
Skladovanie
Skladujte v tme. Po otvorení uchovávajte v chladničke.