Popis
Semienka maku môžete využiť rôzne. Dajú sa namáčať, čo trvá približne osem hodín. Tiež ich môžete pražiť, dosiahnete tak u nich intenzívnejšej vône. Dokonca z nich možno vyrobiť chutné mlieko alebo maslo. Mak nemožno úplne rozmixovať, takže maslo nebude úplne hladké. Pri jeho výrobe pridajte vždy dve lyžice iného tuku na g maku.
Mak siaty sa pestuje už tisíce rokov pre svoje semená a bielu šťavu v nezrelých makoviciach obsahujúcu ópium. Je tradičnou súčasťou slovenskej kuchyne.
Zloženie
Mak modrý*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 20 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.