Popis
Kráľovné sušeného ovocia! Zažiaria v ryžovom pudingu alebo ovocnom chlebíčku.
Využitie:
- pochúťka - samotné chutia sušené marhule výborne, môžete s nimi zahnať maškrtné chúťky
- sladké pečenie - nebojte sa do koláčov pridať sušené ovocie, pokiaľ zrovna nemáte čerstvé, len je treba recept prispôsobiť, keďže je sušené ovocie výrazne sladšie než čerstvé
- raňajky - marhule sú chutné ako prídavok do vašej kaše alebo do domáceho müsli
- cukrovinky - marhule môžete obaliť v marcipáne alebo čokoláde, tiež ich môžete rozmixovať trebárs s orechmi, semienkami a karobom a obaliť zmes v kokose
- omáčka - marhule uvarte vo vode a potom nakrájajte na drobné kúsky, následne si pripravíte svetlú zápražku a zalejte ju vývarom z marhúľ, povarte a pridajte marhule, dochucujte citrónom, medom, korením, soľou, hodí sa ku slaným pokrmom
U sušeného bio ovocia dochádza k tzv. cukornateniu, ktoré sa prejavuje bielymi škvrnkami na ovocí. Tento stav neznižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditeľnou zárukou, že bio ovocie nebolo ošetrené žiadnymi chemickými postrekmi, ktoré by zabraňovali cukornateniu.
Sušenie ovocia prispieva výrazne k jeho trvanlivosti a možno ho využiť ako alternatívu mimo sezónu čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť môžeme marhule na pol hodiny pred použitím namočiť do teplej vody.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Marhule sušené*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóji, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu a chlade.