Popis
Ovsené otruby sú produktom vznikajúcim pri spracovaní ovsa. Ako vedľajší produkt bývajú preto často ľuďmi podceňované. Navodzujú ale pocit rýchleho zasýtenia. Obsahujú predovšetkým časti šupiek, môžu v nich však byť aj klíčky alebo vnútorné pletivo. Ovos je často obľúbený u celiatikov, pretože im jeho konzumácia väčšinou nerobí problémy ako iné obilniny.
Tipy a recepty na použitie ovsených otrúb:
- pečivo - otruby môžete pridať do domáceho chleba alebo napríklad žemlí a obohatiť ich tak o vlákninu
- zahusťovanie - husté polievky ako kapustnica možno nakoniec zahustiť aj ovsenými otrubami, po pridaní stačí už len 5 minút povariť
- müsli - otruby môžete vsypať do vášho obľúbeného müsli, výborné sú napríklad s jogurtom, chutiť vám budú aj v domácich müsli tyčinkách
- placky - ovsené otruby sú aj chutnou súčasťou sladkých i slaných pečených placiek
- sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinov alebo sušienok, a tak im pridajte nový rozmer
Zloženie
Otruby ovsené. Môže obsahovať arašidy, sóju, škrupinové plody a obsahovať arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam.Alergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred teplom.