Popis
Tipy a recepty na použitie pšeničných otrúb:
- Pečivo - otruby môžete pridať do domáceho chleba alebo napríklad žemlí a obohatiť ho tak o vlákninu.
- Müsli - otruby vsypte do vášho obľúbeného müsli, výborné sú napríklad s jogurtom, chutiť vám budú aj v domácich müsli tyčinkách.
- Sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinov alebo sušienok a pridajte im nový rozmer.
- Kaša - pri raňajkách môžu byť otruby aj súčasťou kaše.
- Zahusťovanie - husté polievky, ako je kapustnica, možno nakoniec zahustiť aj otrubami, stačí po pridaní už len 5 minút povariť.
Pšenica pochádza z divokých tráv a patrí k najstarším plodinám pestovaným človekom. Sprevádza nás od začiatku poľnohospodárstva, teda mnoho tisíc rokov. Za ten čas, samozrejme, vzniklo veľa druhov a odrôd.
Planéta Zem každý rok vydá 600 miliónov ton pšenice, ktoré poskytnú potravu miliardám ľudí. Táto obilnina zostáva základom výživy človeka a poskytuje potravu väčšiemu počtu obyvateľov planéty než ktorákoľvek iná plodina.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Otruby PŠENIČNÉ*. Môže obsahovať arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.