Popis
Využitie:
- rizotá, kuskus alebo zeleninové zmesi - zamiešajte do pokrmov predom namočené a nasekané orechy
- hubová omáčka - nasekané pekanové orechy vyniknú v hubovej omáčke s cestovinami
- raw mandľovo-pekanový dezert - recept nájdete v Dobrotách jeseň 2013 na str. 9
- pohánková tortička s ovocným agarom - tortu s pekanovými orechmi hľadajte v časopise Dobroty jeseň 2015 na str. 18
- cukrovinky - rozmixované orechy zmiešajte s rozmixovaným sušeným ovocím a trebárs karobom a vytvarujte guličky, ktoré následne obalíte v strúhanom kokose
- zmrzlina - nahrubo nasekané orechy, mrazené banány, med a smotana urobia spolu výbornú zmrzlinu, stačí spoločne rozmixovať
- polievky - nahrubo nasekané orechy sú vhodné k ozdobení polievok na tanieri
- raňajky - orieškami môžete obohatiť vaše obľúbené raňajkové müsli alebo kašu
- šaláty - ovocné aj zeleninové šaláty sú ideálnymi kandidátmi pre pridanie orechov
- nátierky - namočené orechy rozmixujte so strukovinami alebo zeleninou, tiež ich môžete kombinovať s karobom a sirupom
- smoothie - orechy môžete rozmixovať aj do vášho obľúbeného smoothie
Pekanové orechy pochádzajú zo stromu s názvom orechovec pekanový, ktorý je z juhu Severnej Ameriky. Jedná sa o mohutný strom s tvrdým červenohnedým drevom. Pestuje sa po celom svete, napriek tomu sa jedná o vzácnejší druh orechov. Orechy sú ukryté v tvrdej šupke, preto v jazyku amerických domorodcov „pekan" znamená „k rozbitiu je potreba kameň".
Zloženie
Jadra pekanových ORECHOV. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sezamu, oxidu siričitého a ostatných orechov.Alergény
Orechy
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.