Popis
Tipy na použitie:
- Omáčky - guľáš, segedínsky alebo kôprová omáčka, rezančeky budú výbornou náhradou mäsa v omáčkach.
- Ázijské recepty - sójové mäso sa skvele hodí do ázijských jedál, môžete ho zmiešať so zeleninou, hubami, klíčkami, sójovou omáčkou a podávať k ryži alebo cestovinám.
- Cestoviny, halušky - rezančeky môžete pridať aj do omáčky na cestoviny alebo ich kombinovať s kapustou do halušiek.
Sója je asi meter vysoká rastlina so strukmi, v ktorých sa nachádzajú sójové bôby. Ide o jednu z najstarších kultúrnych plodín. Pôvodne pochádza z Číny a pestovala sa už viac ako 2000 rokov pred naším letopočtom. Sóji vyhovuje teplejšie podnebie trópov a subtrópov. Vyrába sa z nej tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, rôzne sójové nápoje, jogurty, nátierky i údeniny. Okrem toho sa v priemysle využíva aj na výrobu bionafty, kozmetických prípravkov, olejov, mydiel a plastov.
EKOPRODUKT sa už od roku 1992 zaoberá výrobou a predajom predovšetkým sójových výrobkov. Výrobcovia kladú dôraz na kvalitu výrobkov bez obsahu chemických konzervačných látok alebo glutamátu. Na výrobu zásadne používajú geneticky nemodifikované plodiny.
Zloženie
Odtučnená SÓJOVÁ múka. Môže obsahovať glutén, arašidy, škrupinové plody a sezam.Alergény
Sójové bôby
Skladovanie
Skladujte pri teplotách do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.