Popis
Téma orechov sme detailne spracovali v časopise Dobroty jeseň 2013.
Recepty:
- Mlieko z vlašských orechov - 200 g cez namočených vlašských orechov prepláchnite a zalejte 1 litrom čerstvej vody, dôkladne rozmixujte a preceďte cez plátno, hmotu dobre vyžmýkajte , použite na zaliatie granoly, do smoothies, na varenie a pečenie zvyšnú drť môžete využiť do cesta na muffiny, sušienky alebo guličky
- Karotkový koláč s vlašskými orechmi - recept je uvedený na strane 9 v Dobrotách jeseň 2013
- Dresing z tofu a oleja z vlašských orechov - recept je uvedený na strane 9 v Dobrotách jeseň 2013
- Korpusy, mrvenička, krambl - rozmixujte 100 g vlašských orechov, 150 g ovsených vločiek a zmiešajte so 6 lyžicami ryžového sirupu a 4 lyžicami kokosového oleja
- použite ako základ pre cheesecake alebo ďalšie múčniky, ako mrveničku na krambl
- Maslo z vlašských orechov - vo výkonnom mixéry rozmixujte 200 g ľahko pražených orechov, podľa chuti môžete pridať javorový sirup, vanilkový extrakt, štipku soli
- použite na lievance, palacinky, raw sladkosti
- Omáčky na cestoviny - vlašské orechy chutia dobre v kombinácii so špenátom alebo sú skvelé v krémovej hubovej omáčke
- Pečivo - pridajte hrsť orechov do cesta na chleba alebo dalamánky
- Granola
- Smoothie
- Náplň do cesta, quiche
- Do rizota, zapečených pokrmov
- K syru
Tipy na úpravu vlašských orechov:
- Namáčanie - aspoň 6 hodín, vodu z namáčania zlejte a orechy prepláchnite čistou vodou, orechy budú lahodnejšie a lepšie stráviteľné, použite na mlieko z vlašských orechov, krémy, smoothie
- Praženie - opražené majú výraznejšie aróma a sú krásne chrumkavé, pečte za občasného miešania 5-15 minút pri 150 °C na kaše, jogurty, šaláty, sladké aj slané koláče (quiche), do jablčnej štrúdle
- Múka z vlašských orechov - rozomeľte v mlynčeku na kávu alebo rozmixujte v mixéry, pridávajte do ciest, krémov, na jogurty, kaše a raw sladkosti
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
VLAŠSKÉ ORECHY jadrá*. Môže obsahovať stopy lepku a ostatných orechov. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Orechy
Skladovanie
Nevystavujte priamym slnečným lúčom. Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.