Popis
Kokosový cukor zladí jemne, má textúru jemného piesku a chutí po karameli. Výborný na sladké pečenie v rúre alebo do sladkých raňajok.
Vyrába sa z kokosovej miazgy, svetlej sladkej tekutiny, ktorá po narezaní vyteká z kvetu, a následne sa niekoľko hodín varí, aby zhustla a skaramelizovala. V tejto fáze sa cukor balí do fľaštičiek a predáva (ide o hustý hnedý sirup), alebo sa suší. Vznikajú tak drobné hnedé kryštáliky podobné trstinovému cukru.
Kokosový cukor má veľmi príjemnú chuť po karameli a je približne rovnako sladký ako trstinový cukor. Pretože ide o prírodný produkt, môžu sa chuť aj sladivosť občas líšiť podľa sezóny, miesta rastu paliem alebo dĺžky varu.
Čo s ním? Hodí sa všade tam, kde by ste použili hnedý trstinový cukor, pokrmom a nápojom dodá jemnú karamelovú chuť a vôňu.
Zloženie
Kokosový cukor*. Môže obsahovať lepok, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti do 60 %.