Popis
Sladí jemno a chutí po karamele. Výborný na sladké pečenie v rúre.
Vyrába sa z kokosovej miazgy, čo je svetlá sladká tekutina, ktorá po narezaní vyteká z kvetov a následne sa niekoľko hodín varí, aby zhustla a skaramelizovala. V tejto fáze sa cukor balí do fľaštičiek a predáva (ide o hustý hnedý sirup) alebo sa ešte suší. Vznikajú tak drobné hnedé kryštáliky podobné trstinovému cukru. V tejto forme môžete nájsť kokosový cukor najčastejšie.
Každé sladidlo je vhodné používať striedmo, žiadne zázračné okľuky jednoducho neexistujú... Kokosový cukor má veľmi príjemnú chuť po karamele a je približne rovnako sladký ako trstinový cukor. Pretože ide o prírodný produkt, môže sa chuť a sladivosť občas líšiť - podľa sezóny, miesta rastu paliem alebo dĺžky varu.
Čo s ním? Hodí sa všade tak, kde by ste použili hnedý trstinový cukor, pokrmom a nápojom dodá jemnú karamelovú chuť a vôňu.
Zloženie
Kokosový cukor*. Môže obsahovať lepok, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti do 60 %.