Popis
Tipy a recepty na použitie BIO trstinového cukru:
- pečenie - trstinový cukor slúži dobre na osladenie pečených dezertov
- krémy - aj studené dezerty môžete sladiť trstinovým cukrom
- zmrzlina - skúste domácu zmrzlinu, ak potrebujete prisladiť, môžete použiť trstinový cukor
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Bio trstinový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného cukru. Vyrába sa z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy. Tento cukor navyše obsahuje melasu, čo je zvyšok po vylisovaní cukrovej trstiny.
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. Vo steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. V Čechách poznáme trstinový cukor až od čias križiackych vojen. Zo začiatku išlo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až dovozom z amerického kontinentu. V čase Napoleona ho vytlačil cukor repný, dnes sa do našich kuchýň zase vracia.
Ocenia ho predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. BIO potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Cukor trstinový*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.