Popis
Využitie:
- smažené - huby môžete obaliť napríklad v hraške a usmažiť
- polievka - huby opečieme na panvici spolu s cesnakom, cibuľkou a chilli papričkou, všetko potom zalejeme vývarom a povaríme 10 minút, dochutíme sójovou a rybacou omáčkou, nakoniec pridáme zvlášť uvarené ryžové rezance
- náhrada mäsa - opečené huby môžu na tanieri slúžiť ako výborná náhrada mäsa
- praženica - klasika na cibuľke nesklame
- dusené - hodí sa do šalátov
- rezance - do čínskych zeleninových rezancov môžete pridať túto hubu
- grilovanie - huby sú na grile neodolateľné
- omáčka - pripravte klasickú hubovú omáčku, tentokrát ale použijete túto exotickú hubu
Táto jedlá huba s tmavohnedým klobúkom pochádza z východnej Ázie, dnes sa ale pestuje aj inde po svete. Je tradičnou súčasťou čínskej kuchyne a jej názov je z japončiny. Shiitake je v preklade "huba rastúca na šiji", čo je bukovitý strom. Huba je hojne využívaná v ľudovej ázijskej medicíne.
Zloženie
Shiitake (Lentinus edodes).Skladovanie
Skladujte pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 65 %.