Popis
- Využitie:
- nátierka - pripravte hummus podľa návodu a podávajte ho natretý na pečive napríklad so zeleninovým šalátom
- dip - hummus môžete dochutiť citrónovou šťavou a chilli papričkami, tak získate pikantný dip napríklad ku grilovanej zelenine
- omáčka - Uvarili ste si pohánku s pečenou zeleninou a je to suché? Pridajte hummus ako omáčku a máte výborné jedlo.
- príloha - hummus má jemnú chuť a môže slúžiť ako kašovitá príloha k vašim obľúbeným pokrmom
Hummus si, samozrejme, môžete z vareného cíceru pripraviť sami. Varenie strukovín ale často dlho trvá a je potrebné strukoviny niekedy aj vopred namáčať. S touto sypkou zmesou môžete mať orientálnu pochúťku pripravenú o pár minút. Hummus skvele poslúži ako rýchla večera pre rodinu alebo ako špecialita pre nečakanú návštevu.
Hummus pochádza z Levanty, čo je oblasť Východného Stredomoria. Tradične sa vyrába z vareného cíceru, sezamovej pasty tahini, olivového oleja, citrónovej šťavy a cesnaku. Aj keď pochádza z oblasti Stredného Východu, je v súčasnosti obľúbený po celom svete. Najstarší recept na túto pochúťku bol zaznamenaný v Egypte už v 13. storočí.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Cícer* 82 %, kukuričná krupica*, sušený cesnak*, jedlá soľ, regulátor kyslosti: kyselina citrónová. Môže obsahovať stopy lepku, sóje, arašidov, škrupinových plodov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v chlade.